Blomkål dyrket på kun 35 x 30 cm

Blomkål dyrket på kun 35 x 30 cm
Blomkål dyrket på kun 35 x 30 cm

Af Peter Norris

Som regel vil man gerne forsøge at få mest muligt ud af det areal, man har til rådighed til køkkenhave. Dette gælder for os især forskellige former for kål, som vi næsten ikke kan få nok af, men hvor det nødvendige sædskifte ofte sætter sine begrænsninger. Én af måderne at få mere ud af det pr. kvadratmeter er at plante tættere i et højbed end der oftest står på frøposerne. Til det brug kan nogle sorter bedre plantes tæt end andre, og hvad blomkål angår er sorten Amazing ganske velegnet.

Normalt står der på poserne at blomkål skal plantes 50×50 eller såmænd 60×60, men her i kålbedet med både savoy, blomkål og rødkål er Amazing plantet i forbandt med en afstand på 35×30. Alligevel får man blomkål i rimelig normal størrelse: bassen på billedet vejer over et kilo.

Har man lyst til at eksperimentere kan Amazing sættes med afstanden 25×25. Hvilket jeg engang har gjort på et lille lidt over 1m2 bed, hvor det blev 25 lidt mindre blomkålshoveder, men allesammen på en gang! Det gør jeg ikke mere – nu sås små hold ad gangen:-)