Mini-hvidkål som 2. afgrøde

Mini-hvidkål som 2. afgrøde

Af Peter Norris

Når man vil dyrke forskellige hovedkål som 2. afgrøde ved at udplante engang i juni/juli, kræver det sorter, som er rimelig hurtigt udviklede. Samtidig skal de helst ikke som fuldt udviklede pludselig give sig til at sprække af bare spænding i et fugtigt efterår – som eksempelvis spidskål ofte gør.

Her har minihvidkålen Minicole derimod vist sig nærmest at være ideel. Den har været udplantet engang i juli rimelig tæt (ca 30×30 – 13 i alt) her i mistbænken, har haft høstklare hoveder i mindst en måneds tid, og har endnu ikke vist tegn på at sprække.

Vi er begyndt at høste af dem nu, men vil lade et par stykker blive stående for at se, hvor længe de kan holde sig i fin form. Hovederne er på størrelse med en håndbold, hvilket er perfekt til en mindre husholdning, hvor et almindeligt hvidkålshovede ville dominere madplanen i dagevis.

Som det ses har en sommerfugl eller to sneget sig ind under bionettet, hvilket dog kun er gået ud over yderbladene – selve hovedet er så kompakt at ingen trænger ind.