Forårets første grønne spise

Forårets første grønne spise

Peter Norris
19. marts 2016

Det tidlige forårs første frodige spise hos os er drivhusets overvintrede spinat. Sået i september og udplantet efter tomaterne blev fjernet i november har den været over et halvt år undervejs, kun beskyttet mod vinterens frost af et par lag fiberdug. Forunderligt nok er der så at sige aldrig en eneste plante der ikke overlever – og så snart der kommer en smule lys og varme i februar-marts går det ret stærkt med den grønne vækst. Så i dag blev der taget hul på forårets kontinuerlige spinathøst de næste 3 måneder: efter drivhuset kommer den overvintrede spinat i mistbænk (sået samtidig, men altid lidt bagefter), og så spinaten sået inde sidst i januar og udplantet under plast på friland for et par uger siden, og så spinaten sået inde i sidste uge, og så spinaten sået under plast i sidste uge, og så spinaten i går sået på friland under fiberdug, og så spinaten sået først i april forskellige steder uden overdækning – og SÅ holder vi pause.