Salaten afløses af de tidlige tomater

Salaten afløses af de tidlige tomater

Peter Norris

5. maj 2016

Når man kun har en lille køkkenhave må man forsøge at udnytte den begrænsede plads så effektivt som muligt. Bedet med de tidligste salater (sået sidst i januar) har været planlagt således at de hurtigstudviklende blev sat i yderrækkerne og kunne høstes først for at gøre plads til de tidligste tomater – mens der i midterrækken er en lidt langsommere sort som kunne få længere tid til at udvikles inden de blev dækket af tomatplanterne. I teorien altså.

I marts blev de forskellige salater udplantet efter planen her i mistbænken, men udviklingen er ikke gået helt så kvikt som planlagt på grund af det kolde aprilvejr. Tomaterne har til gengæld for det meste været inde og derfor vokset som de plejer – hvor de blot har ventet på en fornuftig jordtemperatur så de kunne plantes. I et par ugers tid har vi så stået og trippet og målt jordtemperatur, alt imens tomaterne også har stået med frugter som blot voksede.

Derfor er der idag høstet de knap færdigudviklede salater i de 4 hjørner for at gøre plads til de 4 Bloody Butcher. Herefter kan alle udvikle sig stille og roligt videre inde i mistbænken indtil salaterne er spist og tomaterne dækker det hele.