Overvintrende ærter

Overvintrende ærter
Overvintrende ærter

Af Peter Norris

 

Med udsigt til dagsfrost i næste uge er der pludselig blevet lidt mere travlt i køkkenhaven end jeg havde regnet med. Især da der snart bliver en 2-3 uger hvor der er forbud mod at lave noget med hovedet nedad, hvilket må siges at være noget af et handicap for en hobbygartner. Så der skal høstes, frostdækkes, ryddes og udplantes i drivhuset – samt sås ærter i mistbænken noget tidligere end jeg oprindelig havde planlagt.

Sorten Meteor er velegnet til overvintring, hvor det tidligere er lykkedes ved lidt plastoverdækning at høste de første friske ærter sidst i maj. Nogle år altså. Andre gange er de fremspirede planter ødelagt af hård frost i marts, og et enkelt år opdagede jeg pludselig at bedet bestod af de nydeligste rækker små huller hvor musene på et eller andet tidspunkt åbenbart havde holdt en gevaldig fest.

I år sås der i mistbænken, og da fremspiringen på dette tidspunkt kan være lidt tricky er der sået rigeligt i 3 dobbeltrækker – der kan jo altid udtyndes. Kommer der hård frost dækkes der med fiberdug inde i bænken – og med vinduerne lukket har musene ikke skyggen af en chance for at komme ind. Så de må undvære, mens jeg forhåbentlig kan gnaske ærter i maj:-)