Spinat spirer

Spinat spirer

Peter Norris

29. januar 2019

Først i december blev der sået 4 rækker spinat i halvdelen af et ledigt bed under plast – og så havde jeg bare ikke flere spinatfrø. Ved juletid var der endnu ingen spirer at se, og siden har jeg stort set glemt bedet. På et eller andet tidspunkt i løbet af den sidste måned er de alligevel dukket op, og spiringen viser sig at være bedre end man ofte kan opleve med spinat. Sorten var Monnopa.

Siden er der kommet nye frø hjem, så der er blevet sået 5 rækker med sorten Helios. Denne sort har jeg ikke prøvet før, men på posen anføres det at den kan sås fra februar, mens der med de øvrige spinatsorter, som nu er på lager, anbefales at så fra marts. Det er ikke sikkert det gør den store forskel, men man ved jo aldrig? – så det var Helios som skulle i jorden idag. Solen skinnede lystigt og jordtemperaturen var oppe på 0, så det var en perfekt dag at så.

Om et par uger bliver der yderligere et ledigt bed, og her er planen (så snart jeg har frostfri jord under plasten) at så 4 forskellige sorter og se hvad der klarer sig bedst. Samtidig vil jeg så et enkelt hold inde i en pluggbox – og hvis der ikke er den store forskel i tidlighed kunne det være man skulle droppe forkultivering af spinat til den tidlige forårshøst.