Dårlig planlægning - eller vejret?

Dårlig planlægning - eller vejret?

Peter Norris

18. april 2018

Hermed et tydeligt eksempel på manglende overblik og rigtig dårlig planlægning – eller også er det bare vejrets skyld.

I dette bed udplantede jeg i efteråret både mizuna og spinat. For det skulle der nemlig være ifølge Haveplan 2017. Og det er gået ganske fint her i tunnelbedet, hvor der har været plast over siden vinterens komme. Plantene var lidt bagefter drivhusets mizuna og spinat, men for en uge siden begyndte bedet at eksplodere i et orgie af grønt.

Desværre havde jeg dengang i efteråret blot glemt at konsultere Haveplan 2018, for her kunne jeg have læst at der nu skal lægges kartofler i selvsamme tunnelbed – og kartoflerne kan jo ikke bare vente til vi er færdige med at spise os igennem al den mizuna.

Havde vejret ikke været så ukristelig koldt i marts, er det muligt at bedet kunne have været nogenlunde færdighøstet nu, men for en sikkerhedsskyld skal mizunaen i år i stedet udplantes i næste års tidlige majsbed (se Haveplan 2019) – for jeg kommer nok aldrig til at udplante majs i april.

Uanset hvad har min grønne planlægningsfadæse alligevel gjort lidt gavn. Gæster har fået et par mizunaplanter med hjem, og samtidig blev vores nye høns enormt glade – de har aldrig set så meget grønt på en gang i deres unge liv!