Store udplantningsdag

Store udplantningsdag
Store udplantningsdag

Peter Norris

20. marts 2018

Solen skinner af forår, frosten er på retur, og jeg kan ikke holde fingrene fra jorden længere – så dagen idag er blevet døbt Store Udplantningsdag. Både broccoli, spidskål og blomkål har stået i deres små potter i drivhuset siden november, og trods en omplantning til noget større midt på vinteren var rødderne ved at mangle plads. Da jordtemperatur samtidig her til morgen var +2° (med pil opad) i både mistbænk og tunnelbed, var der ingen grund til udsætte udflytningen længere.

Spidskålen blev udplantet både i mistbænk og sammen med nogle blomkål i tunnelbed. Det sjove bliver så at se om der er forskel på udviklingen, idet jeg gætter på at jordtemperaturen i tunnelbedet på 240×120 kan holde sig oppe bedre end den kan i en mistbænk på knap 1 m2 på grund af det større areal (og måske også rumfang).

I mistbænken var der i forvejen 9 spidskål som var sået i august og udplantet i oktober, i modsætning til de 4 som blev plantet i mellemrummene som er sået i september. Der er ikke den store forskel i størrelsen på dem, så jeg satser på at “de gamle” ikke kvæler “de nye”. Tidligere år har jeg kunnet udplante ialt 13 spidskål i mistbænken samtidig i marts, og alle har haft plads nok med kun 35-40cm imellem.