Jule-blomkål i forårsgave

Jule-blomkål i forårsgave

Peter Norris

17. april 2018

Hvad der skulle have været sidste års sidste skal vist i stedet være dette års første. Blomkålen Triomphant F1 skulle ved såning i maj-juni kunne give høstklare hoveder i december-januar. Den kaldes også “the christmas cauliflower”, men blomkålsjulen varer åbenbart rigtig længe.

Der blev sået sidst i maj og udplantet engang i juli, men da vi nåede juleaften var der ikke antydning af hoveddannelse. Det skete først i løbet af februar, men da nogle af hovederne senere nåede tennisboldstørrelse, blev de ramt af frosten og rådnede op. Sorten skulle kunne tåle ned til -10°, men trods lidt overdækning var det alligevel mere end hvad hovederne kunne holde til.

3 stykker blev nærmest som en eftertanke først udplantet på lidt ledig plads i et andet bed i starten af august. De fik ikke nær den samme omsorg i frostperioderne, da jeg ikke forventede noget af dem. Og det er disse som nu stikker hovederne frem. De er ganske vist ved at blive lidt løse i koderne her i varmen, og ender måske heller ikke med at blive så voldsomt store – men midt i april skal man ikke klage over størrelsen på sine blomkål. Mine egentlige vinterblomkål, Winter Aalsmeer, som blev sået og udplantet næsten samtidig, er endnu ikke begyndt at danne spæde hoveder. De plejer at give høst først i maj, så den sene julegave er ganske velkommen.