Klatrende courgetter

Klatrende courgetter

Peter Norris

12. maj 2018

Vi spiser ret mange courgetter i løbet af sommeren og efteråret, foruden at skive og fryse en hel del til brug i vinterens gryderetter mm. Så vi kan nemt bruge en 150-200 stykker.

Samtidig er køkkenhaven blevet omlagt de sidste par år med bedre plads mellem bedene og dermed noget mindre samlet dyrkningsareal. Courgetterne skal ikke længere have lov til brede sig som de synes på bekostning af andre afgrøder, som vi ikke ligefrem har lyst til at have mindre af. Så courgetterne er blevet tildelt 2 små bede på hver 0,75m2 – og det må de bare finde sig i.

Men heldigvis er køkkenhaven tredimensionel – så når man ikke kan brede sig hverken den ene vej eller den anden vej, kan man så vælge den tredie vej: opad!

Så der skal forsøges med klatrende courgetter. Den mørkegrønne sort Black Forest har været på markedet i flere år, mens den gule Shooting Star er vist ret ny.

Vejrprognosen er lige til udplantning idag (efter en afhærdning), hvor der er gravet et hul til hver plante og fyldt op med kompost og et drys æggeskaller til at modvirke griffelråd.

Rørene er til vanding senere på sæsonen så dråberne når rødderne frem for at prelle af på bladene. Så kan der sidst på sæsonen sammenlignes med udbyttet af almindelige vandretvoksende sorter som blev plantet samme sted sidste år – 128 blev det til, og det var ikke nok!