Det intensive kålbed

Det intensive kålbed

Peter Norris
12. juni 2015

Bedet her fik høstet de sidste kartofler i dag, og er nu omdøbt til “det lille intensive kålbed” I løbet af de næste måneder vil det vise sig hvor intensivt det kan blive på 1×1.2m.

Fra venstre er der først 4 blomkål af den meget alsidige sort Avalanche, som kan plantes så tæt som 25×25 cm og alligevel give pæne hoveder. Jeg har engang plantet 25 stykker på et tilsvarende bed, og det gik ganske fint – vi kunne bare ikke nå at spise 25 blomkål på 14 dage.

Herefter kommer 3 rødkål, som normalt skal stå med 60 cm imellem i rækkekultur, men sættes her noget tættere i højbedet.

Så er der proppet 2 mini hvidkål (Minicole) ind i mellemrummet mellem rødkålen og 3 styk savoy af sorten Vorbote. Sidstnævnte er ekstremt hurtigudviklet (ca 2 mdr fra nu), og er forhåbentlig høstet inden den kvæler minicolen (hvoraf der også er 2 længst th). fuldstændig.

Sidst i juni skal der sås yderligere kål til et andet bed, hvor der også bliver sået lidt ekstra til at udplante efter dem der måske er allerede høstet i bedet her. Og SÅ bli’r det sjovt at se hvor mange hoveder det i alt bliver til.