Plantning af porrer i ekstremt sommervejr

Plantning af porrer i ekstremt sommervejr

Peter Norris

4. juni 2018

“Porrer skal helst udplantes når der er udsigt til nogle dage med overskyet vejr og gerne regn”. Sådan står der ofte, men 2018 har bare ikke læst det -der er jo ikke den ringeste udsigt til et passende porreplantningsvejr så langt øjet rækker, og der er ikke meget mening i at blive ved med at vente på det kommer. Porrerne skal plantes, men så må det gøres lidt anderledes end normalt.

Først blev bedet (som ikke har set vand i flere uger) grundvandet, og derefter blev der udstukket huller til planterne. Hullerne blev lidt dybere end de plejer at være (ca 22-25 cm), så det meste af de små porrer kommer til at være i skygge nede i hullerne.

Ofte anbefales det at studse både rod og top når porrer skal plantes. Jeg har aldrig gjort det, og erfaringer siger at det heller ikke gør den store forskel. Dennegang har jeg dog klippet toppene ned til omkring 25 cm for at roden ikke skal holde en alt for stor top saftspændt i varmen. Planterne blev så proppet ned i hullerne så der kun stikker få cm op, og derefter er hullerne blevet fyldt godt op med vand så rødderne dækkes effektivt af mudder. Så burde de små kunne klare sig i heden – evt med en skyggende fiberdug og en overbrusning hvis nogle ser lidt slappe ud.