GrowCamps historie

Vil du hører historien om hvorfor GrowCamp kom til verden?

 

De første spade stik

De to grundlægger af GrowCamp er det vi kalder rigtige haveelsker. Hver gang de får chancen for at komme i haven, så tager de den. De knokler løs i haven år efter år, hvor de ordner jorden, sår, planter, vander og nusser om haven generelt. Dog oplevede de gang på gang at de ikke fik det udbytte de ønskede sig.

 

Det kunne skyldes skadedyr, eller at vind og vejr havde stoppet væksten og efterladt små gnallinger af grøntsager. Der var med andre ord meget langt fra forestillingerne om den frodige køkkenhave og til den virkelighed de oplevede. Derfor tog de en beslutning om at det skulle ændres!

 

Så grundlæggerne gik i gang med nål, tråd, insektnet og store stykker vinduesfolie samt lidt jern, som de bukkede til bøjler. Så gik de i gang med at konstruere et overdækket bed, som kunne skåne deres grøntsager for skadedyr og andre trusler.

 

De afprøvede det i deres sommerhus, som ligger på et sted, hvor der er blæst og til tider kraftig regn. Og deres resultat var fantastisk! Det hjemmelavede bed skærmede både for regn, vind og skadedyrene, hvilket betød at deres grøntsager var lækre og ikke fyldt med dyr. Derudover havde overdækningen skærmet for vind og den kraftige regn, hvilket betød deres grøntsager var større og mere saftige! De var ikke i tvivl – dette var perfekt og en god ide. Den prototype de lavede arbejdede de videre på og det er forudsætningen for de GrowCamps du kan købe hos os i dag.

 

Da den første GrowCamp kom på markedet, var det den eneste af sin slags – og den vandt mange priser for det innovative design. Siden er der kommet mange kopier til.

 

Nye ejer

I januar 2019 blev virksomheden købt af Arne Kristensen, som allerede drev virksomhederne AK Smede og Staldteknik, Plastplanker.dk og InGarden. Sidenhen kom hans nevø, Lasse Kristensen, med i virksomhederne og de driver i dag virksomhederne sammen. Virksomhederne er familiedreven med stort F. Mange af medarbejderne har en familie relation til de to ejer og det skaber en hel særlig passion for at få tingene klaret.

 

GrowCamp afdelingen består af to kvindelige familiemedlemmer, der klare den daglig drift, kundehåndtering, og pakning af varerne. De sidder klar til at besvare dit spørgsmål og pakke din ordre.

Vi glæder os til at betjene dig.

 

Tidslinje

2005 

Drivhus teltene blev testet af venner og bekendte

2008 

I sommeren blev drivhus teltet færdig udviklet og sat i produktion.

2009 

I efteråret vandt grundlæggerne to priser på haveudstillingen Glee i England, for bedste opfindelse.

2014 

Efter en varm sommer var der stor efterspørgsel på automatisk vanding. Det blev til selvvandingssystemet GrowWater, som vi fik patent på.

2015 

Året hvor vi udviklede en tunnel til højbede, som vi i dag kalder for GrowTunnel. Overbygningen/tunnelen er konstrueret med stålrør, som giver en solid ramme for overdækningen. GrowTunnel er specielt velegnet til dyrkning af kål, kartofler, gulerødder, jordbær og alle andre afgrøder.

2016 

For dem, der ønsker et alternativ til PVC, udviklede vi et højbede i miljøcertificeret sibirisk lærk.

2017 

Året hvor forspiring for alvor blev en del af GrowCamp miljøet. Det blev muligt at købe LED-vækstlys og diverse forspiringsartikler, hvilket gør det muligt at forlænge dyrkningssæsonen.

2019  Året hvor GrowCamp blev overtaget af Arne Kristensen og dermed blev en del af AK Smede og Staldteknik.

 

 

Forhandlere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi pakker og leverer for vores forhandlere i Danmark, Belgien, Sverige og Frankrig.