Så salat til vinteren i din GrowCamp nu

Så salat til vinteren i din GrowCamp nu

Den helt store fordel ved en GrowCamp er, at overdækningen sørger for at beskytte planterne og dermed forlænge havesæsonen betydeligt.

Hvis du har en GrowCamp, er du derfor langt fra færdig med have-hyggen, selvom vi skriver september. Det er nemlig nu, du kan gå i gang med at så salat til vinteren.

I din GrowCamp kan du i perioden fra august til november nemlig sagtens så grøntforsyninger til vinterens salatskåle: Rucola, spinat, feldsalat og babysalat kan fint klare både efteråret og den tidligere vinter, når salaten sås i den beskyttede atmosfære.

» Læs også: Året rundt i en GrowCamp
Som oftest vil salaten gå til, når den første frost kommer, men på grund af plastoverdækningen på en GrowCamp, kan man holde frosten ude i langt længere tid, end når man sår på friland. Hvis det bliver en mild vinter, er det endda ikke umuligt, at du selv juleaften kan gå ud og hente frisk salat til julebordet.

Når frosten så kommer, er der et par tricks, som du kan bruge for at hjælpe dine planter til at holde varmen. Tipsene kan i øvrigt også sagtens bruges i et almindeligt drivhus:

  1. Placer et par store, mørke sten i bedet eller drivhuset. Disse vil tiltrække solens varme i løbet af dagen, og langsomt afgive den hen over natten og altså dermed holde temperaturen oppe.
  1. Sæt et stearinlys i bedet/drivhuset. Du skal selvfølgelig tænke på, at det skal stå, så det ikke sætter ild i noget – brug f.eks et fyrfadslys i et syltetøjsglas el.lign. Det skal bare helst have en lang brændetid, så du ikke hele tiden skal ud og skifte det. Varmen fra lyset kan ikke komme ud af GrowCampen eller drivhuset og vil derfor kunne hjælpe de fleste planter gennem de første nætter med frost.

Held og lykke med den sene dyrkning!