Forlæng Dine Afgrøders Levetid

Forlæng Dine Afgrøders Levetid

Hvornår kan man så i en Growcamp

Man kan så tidligere i en GrowCamp, end man er vant til. Når teltet er overdækket med plast, holdes let nattefrost ude, og planterne skades ikke.

Ofte vil det være muligt at starte allerede i februar. Solens stråler varmer hurtigt bedet op og hæver jordtemperaturen væsentlig.

I den anden ende af sæsonen er der også meget at hente. Hvis man lægger kartofler i juli, kan man grave nye kartofler op i oktober-november. Gulerødder sået i august kan spises fra november og helt hen i foråret.

Tidspunkt for såning og høst kan variere år for år på grund af vekslende vejrforhold. Geografiske klimaforskelle har naturligvis også afgørende betydning. Desuden findes der mange sorter af de fleste plantearter, som hver for sig har forskellige egenskaber i forhold til udviklings-, så- og høsttid.

Længere sæson

Angivelserne i skemaet bygger på frøleverandørers anvisninger tilsat egne erfaringer fra flere års dyrkning under de særlige forhold, der er i et drivtelt. Som hovedregel kan man så/plante ca. en måned før i et drivtelt end på friland. Det skyldes højere jordtemperatur og at jorden i et højbed hurtigere tørrer, så den er til at arbejde med. Om efteråret er der også cirka en måned ekstra til at så og høste.

Overdækning

For mange afgrøders vedkommende er det ikke strengt nødvendigt med plastoverdækning i efteråret og om vinteren, selvom det er angivet i skemaet.
Det vil dog næsten altid være en fordel, at planterne får den ekstra beskyttelse og varme, som overdækningen giver.


Vi har udarbejdet skema, som viser overordnede retningslinier for, hvad du bl.a. kan dyrke i din GrowCamp, hvornår det kan sås eller plantes, og hvornår det kan høstes.

 

Skemaet kan hentes her!

 

» Vil du hurtigt igang, så kan du bestille en GrowCamp Basic her!