5 Ting Du kan Nå At Så I August

5 Ting Du kan Nå At Så I August

Vi er efterhånden godt inde i sensommeren og haven skulle gerne allerede have givet dig en masse lækre frugt og grøntsager.

 

Efterhånden som du høster, opstår der ny plads i bedene og den plads er det en rigtig god idé at udnytte: Dels fordi et bart stykke jord virker som en magnet på ukrudt – og dels for at få så meget ud af din have som muligt.

» Læs også: Året rundt i en GrowCamp

 

Hvis du står med bare pletter i din have, så har du hér 5 forslag til ting, du kan så i august

 

Salat
Babysalat, frissésalat, feldsalat og pluksalat … Du kan sagtens nå en omgang salat mere; især hvis du har en overdækket GrowCamp, der jo er med til at forlænge sæsonen. Hovedsalaten kan du evt. forspire indenfor, inden du planter den ud, så du får kickstartet væksten lidt.

 

Rucola
Både den enårige og den flerårige rucola-salat kan også sagtens plantes nu. Det giver dig frisk rucola til maden hele efteråret.

 

Spinat
Spinat kan man ikke så i sommervarmen, men fra 1. august går det fint igen. Spinat vokser hurtigt, så den skal også nok nå at komme op igen inden vinter. Det samme gælder i øvrigt dild og koriander, selvom det er lidt mere af et sats at så dem på denne årstid. Men det kan altså lade sig gøre.

 

Løg
Man får altid at vide, at løg skal plantes om foråret – og det skal de også, hvis du gerne vil gemme dem til vinteren. Men du kan også sagtens sætte løg nu. I en GrowCamp kan de, hvis vejret er godt, muligvis nå at udvikle egentlige løg (kommer lidt an på vejret), men under alle omstændigheder kan de nå at få de sprøde, grønne løgtoppe, som smager godt i både mad og salater.

 

Radiser
Radiser vokser hurtigt og er i det hele taget meget taknemmelige små planter. Så sæt endelig også en stribe af dem. Igen kan det være lidt afhængig af, hvordan vejret er, men de burde kunne nå at komme op, hvis du sætter dem nu.

Rigtig god fornøjelse i sensommer-haven!