Året rundt i en GrowCamp

Året rundt i en GrowCamp

Hvornår skal man forspire i et drivhus?

Forspiring benyttes traditionelt om foråret til planter med lang udviklingstid. Ved dyrkning i højbede kan det betale sig at forspire både forår, sommer og efterår. Det gælder også for hurtigtvoksende afgrøder som f.eks. salat og ærter. Der opnås kortere gennemløbstid i bedet og dermed større udbytte.

GrowCamps plantebakker er særdeles velegnede til forkultivering. Vandingsdugen sørger for kontinuerlig vandtilførsel, og planterne trives i GrowCampens beskyttede miljø. I ydersæsonerne kan plantebakkerne placeres lyst og varmt indendørs.

» Mere om plantebakker her!

» Se, hvordan man forspirer her!

» Bestil LED-lys, potter og varmemåtter her! 

Såning i et Drivhus

I et højbed kan planterne sættes væsentlig tættere end på friland, og mange afgrøder kan bredsås. Man kan så på langs eller på tværs af bedet – eller hvorfor ikke i zig-zag!

 

I de beskyttede omgivelser, som højbedet giver, spirer frøene bedre end på friland. Når man f.eks. sår ærter og bønner oplever man, at HELE rækken kommer op! Det er ikke nødvendigt at lægge frøene i vand først, og der er ikke behov for at så efter.

» Se her, hvornår du kan så og høste 30 forskellige grøntsager. 

Opdeling i bedet

Når der dyrkes så intensivt på et lille areal, er det vigtigt at afskærme og beskære, så enkelte planter ikke tager for meget plads og skygger for andre. Sørg for afgrænsninger med net eller snore og klip kraftig bladvækst af.

» Se mere om espalier og plantenet her!

Året rundt i en GrowCamp

Herunder vises et eksempel på hvad og hvornår, man kan så, plante og høste året igennem i en GrowCamp på 120 x 120 cm.

Eksemplet er delt op i tre tidspunkter på året: Klik på billederne herunder og se forklaring:

 

 

» Vil du hurtigt igang, så kan du bestille en GrowCamp Basic her!