Sådan dyrker du kål → Guide

Sådan dyrker du kål → Guide

Kål er forholdsvis billige – i hvert fald i sæsonen. Men når man dyrker dem selv, ved man, at der ikke er brugt gift. Og fornøjelsen ved at se planterne gro – frodigheden, er uvurderlig.

Desværre har mange, der har været vant til at dyrke kål, givet op. Kålorme og dræbersnegle har vundet kampen. Det er ikke nemt at holde kålsommerfuglene ude – heller ikke selvom man dækker af med bionet eller fibertex. Det kan være svært at konstruere noget, som holder nettet på plads i blæsevejr, og det er besværligt at komme til, når der skal passes og høstes. Dræbersneglene har fri adgang og nærmest umulige at få udryddet.

Det er præcis derfor, GrowCamp blev skabt for 8 år siden. For at holde udyrene ud og for at gøre det nemmere. Det har så vist sig, at der er andre fordele. Planterne trives bedre, når de står beskyttet mod blæst og slagregn. Og når man bruger plastoverdækning, kan man starte tidligt og høste de første kål allerede i juni.

Et par år efter den første GrowCamp vandt førsteprisen på udstillingen Glee i Birmingham for bedste innovation, blev GrowTunnel udviklet. Det er en variant, som er specielt velegnet til kål, men den kan også bruges til alle andre grøntsager. Overbygningen kan købes separat og sættes på pallerammer eller eksisterende højbede. Klik her for mere information.

En GrowTunnel er et højbed med overbygning. På overbygningen kan der monteres insektnet, plastfolie eller fuglenet. Overdækningen er monteret med velcro hele vejen rundt. Det vil sige: Den er nemt at åbne og lukke. Der er også velcroluk nederst. På den måde holdes dræbersneglene ude.

GrowTunnel på højbed af pallerammer.

 

Broccoli, rosenkål, spidskål, blomkål.