Spis dine fjender: Pesto med skvalderkål og ramsløg

Spis dine fjender: Pesto med skvalderkål og ramsløg

Af Malene

Nå, i denne weekend har vi været bortrejst, så der har ikke være de helt store landevindinger på havefronten. Men søndag eftermiddag, hvor vi kom hjem, besluttede jeg mig for at at gøre  noget, som giver mig en uforholdsmæssig stor glæde hvert forår: Jeg spiser noget af det ukrudt, som vil komme til at drive mig til vanvid henover havesæsonen.

Det lyder måske lidt underligt, men det er nærmest blevet en tradition. – og endda en utroligt velsmagende én af slagsen.

Denne gang var de skvalderkålen, det gik ud over – og guderne skal vide, at den har vi rigeligt af! I virkeligheden så er meget af det, vi kalder ukrudt, jo kun irriterende fordi det vokser på steder, hvor vi ikke gider at have dem. Ramsløg er jo sådan set også ukrudt for mange, selvom der er gået lidt mode i det lige for tiden. Men mange af ukrudtsplanterne er rent faktisk de rene vitaminbomber.

Det gælder også skvalderkålen, og i dag røg den i en pesto sammen med ramsløg. Det er noget af det absolut første fra haven, vi har sat til livs i år – udover en smule persille – så det er lidt hyggeligt. Så føles det lidt som sommer, selvom de lover regn hele påsken :-)

Opskrift på pesto med skvalderkål og ramsløg:

2-3 håndfulde skvalderkål. Helst nye skud og helst fra et sted, hvor hunden ikke har tisset.
3-4 blade ramsløg
Saft fra 1 citron
1/2 dl smuttede mandler
Ca. 1 dl olivenolie
En god humpel parmesan, svarende til ca 1 dl.

Det hele blendes sammen til en pesto med den konsistens, du selv ønsker. Det er helt perfekt til pasta, til kylling, til svinekoteletter – og alt muligt andet.
Serveres bedst kold – ligesom hævn :-)

 

 

Et par håndfuldesvalderkål og et par ramsløg,

og du har 2 skønne ingredienser til en hutig pesto.

 


Voila! Færdig pesto af skvalderkål og ramsløg på ingen tid!