Velkommen til min blog!

Af Maj-Britt

Under en liflig julefrokost med en, på dét tidspunkt ukendt borddame, faldt snakken på interesser.

Jeg havde selv boet i London i en årrække (fra 1990-2000), hvor min fascination af havekultur blev vakt. Jeg opdagede en ro, forundring, forventning, betagethed og meget mere ved ture i de engelske (Londonske) parker og haver.

Så jeg fortalte min borddame om denne interesse. Vi snakkede også om, hvad jeg ellers gik og lavede.

Jeg plejer at variere/camouflere ‘hjemmegående’ med supertravl, hjemmekarriere-kvinde med en massivt meningsgivende og på alle planer stimulerende hverdag.

Det har jeg med ophøjet ro og stor overbevisning kunnet sige i mange år. For som regel, har jeg følt det sådan. Men nu er de små børn blevet 18 og 20 år – og bonusbørnene: 29 og 30 år! Så der er plads til andre impulser i hverdagen.

Det har været – og er – noget angstprovokerende efter 25 år udenfor arbejdsmarkedet at tage en beslutning om at gå i krig med nye udfordringer på det ‘rigtige’ arbejdsmarked. Det indebærer jo både ‘frihedsberøvelser’ og kvalifikations-forventninger fra andre.

Det fabulerede vi lidt over, indtil min borddame kom med en lystig tanke om, at nogle af hendes bekendte, GrowCamp, måske kunne være interesseret i en ‘dedikeret amatør’, som ville forsøge at beskrive en sæson med GrowCamps højbede af forskellig slags.

… Det var som bekendt en julefrokost og lidt kækt slog jeg til.

Jeg havde derefter nogle møder med Dorthe og Henrik, som har fået idéen til og udviklet GrowCamp. De er nogle kompetente og fuldblods køkkenhave-entusiaster med stor viden på deres fagområde.

Så resultatet af den festlige julefrokost er blevet et nyt indslag på GrowCamps hjemmeside i form af en blog om en sæson med GrowCamp.

… Og hvad kommer min blog så til at handle om?

 

 

På trods af den lidt omfattende forhistorie kommer den her blog til at blive en læsevenlig, ikke for tidskrævende og let tilgængelig beskrivelse af en sæson med GrowCamp.

Det bliver en ærlig beskrivelse af tidsforbrug, besvær, glæder og skuffelser, udbytte (og manglende), erfaringer og konklusioner – og ikke mindst af ‘keep it simple’-princippet.

Valget af ‘produkter’ bliver varieret; nogle mere enkle og ligetil at dyrke end andre.  Jeg læste for nylig en oversigt over 28 forskellige grøntsager og deres pleje, der krævede 11 variationer af jord og 5 forskellige lysforhold – for ikke at tale om gødning!

THAT’S NOT GONNA HAPPEN …

Ikke her, i hvert fald. For nok er jeg en dedikeret amatør, men det skal også være sjovt, let og hyggeligt at dyrke min have.

Min nye bede bliver placeret mod syd,  men der er både et hus og en halv-mur, som reducerer solen. Så må vi se, hvordan det går.

Jorden kommer fra plantesække (hvad der er tilbud på) fra en planteskole (I mit tilfælde fra GardenShop i Høsterkøb – hvor man også kan få hjælp med råd og vejledning, skulle man have det behov). Det betyder én slags jord, og ikke 11 forskellige :-)

Gødning bliver også begrænset i udvalg og givet lidt pø om pø, da jeg simpelthen ikke rummer alle de nummer-kombinationer, der er til forskellige jordtyper, årstider og vækster mm.

1- 2 slags – bum.

Det vil jeg naturligvis skrive om hen ad vejen. Men jeg kan da løfte sløret for, at der i højbede med selvvandning, kan blive tale om en “flydende” en af slagsen.

Det bliver med andre ord en blog til amatør-entusiaster fra en dedikeret have- og køkkenhaveamatør, som har et stort gå-på-mod, er en smule impuls-styret og nok i virkeligheden kun har en lille tålmodighed med nørderi. Her er det mere efter devicen “går den, så går den”.

– Ikke mindst derfor kommer der givetvis nogle “ups – det skulle jeg ikke have gjort” eller “Åhh, det skulle jeg nok have gjort”, men der må vi tage hen ad vejen.

Håber, I har lyst til at følge med!