Lidt grønt til salatskålen

Lidt grønt til salatskålen

Efter en lang vinter kan man længes efter at kunne plukke frisk grønt til salatskålen, og det er netop hvad dette bed gerne skal bidrage med.

Den oprindelige plan var at så spinat direkte i det overdækkede bed for en måned siden, hvilket ofte kan lade sig gøre under normale forhold. Marts måneds siberiske kulde kom dog grundigt i vejen for såning i køkkenhaven, og nu er det for sent, hvis der skal kunne høstes spinat i bedet, inden der skal sås ærter på stedet om godt en måneds tid.

Heldigvis har jeg haft en backup i form af forkultiveret spinat i en pluggbox. Spinaten blev sået i vindueskarmen midt i februar og blev flyttet til drivhuset så snart den værste frost var overstået. Nu sættes de små planter med ca. 15 cm afstand i 3 af bedets rækker, og samtidig udplantes en tidlig drivhussalat i de sidste 2 rækker.

Salaten blev sået først i februar og har stået ret koldt siden for ikke at vokse ud af pluggboxen. På denne måde kan man ved at forkultivere tingene give planterne er forspring på 1-2 måneder i forhold til at så direkte. Dette giver mulighed for senere at udplante noget nyt på samme areal, og således høste 2 (og måske 3) gange på samme stykke jord.

I bedet her skal spinat og salat som nævnt senere erstattes af ærter og nok også rødbeder – og når disse er høstet kan der muligvis være plads til endnu en afgrøde til høst sidst på efteråret. Hvad det kan være, har jeg ikke planlagt endnu:-)

Skrevet af Peter Norris, den 6. april 2018