Kartoflerne får vand, og vi får radiser

Kartoflerne får vand, og vi får radiser

Kartoflerne vokser ret godt her i varmen – godt hjulpet af lidt ekstra vanding når det har været  for tørt. Her er der foreløbig faldet ca 4 mm regn i maj måned, og det er netop nu, hvor knoldene begynder at blive dannet, at kartoffelplanterne især har brug for vand.

Hvis jorden ikke er godt fugtig når de små kartofler er på størrelse med hasselnødder, skal man give planterne 20-30 mm vand – hvilket her i bedet svarer til omkring 30 liter. Og med en vejrudsigt som siger stort set tørt (og i hvert fald mindre end hvad der fordampes i varmen) de næste 14 dage, skal jeg ud med vandkanden iaften.

De ca 30 cm høje kartoffelplanter levner til gengæld ikke meget lys til radiserne, som blev sået i mellem rækkerne. Nede i mørket har de dog efterhånden fået en fin størrelse, så idag kan det første bundt høstes.

På nogle ses hvide områder som er gnav efter de små sorte agersnegle. Sidste års meget fugtige vejr førte til en kraftig opformering af snegle, hvilket muligvis kan give et større problem med dem i år. Det kan især gå ud over nye spirer eller småplanter af salat, gulerødder, spinat, persillerødder og lignende, hvor der forebyggende kan drysses en smule sneglekorn (Ferramol) i bedet. Det har jeg dog ikke selv gjort her omkring radiserne – og desværre heller ikke hvor der blev sået gulerødder.

Mere herom senere☹️

Skrevet af Peter Norris, den 13. maj 2018