45-50 kg mad høstet fra MINI-køkkenhavens 6 m2!

45-50 kg mad høstet fra MINI-køkkenhavens 6 m2!

Her ved indgangen til februar er sæsonen i minikøkkenhaven stort set slut.

Tilbage i bedene står kun 7 vinterhårdføre savoykål, som vil kunne spises i løbet af de næste par måneder, samt nogle rækker septembersået spinat, som gerne skulle give frisk grønt til april.

De sidste vinterporrer er fornylig blevet både høstet og spist, og det er derfor muligt at opgøre, hvad minikøkkenhavens 4 bede på ialt 6 m2 har kastet af sig i løbet af året.

Alt i alt er det blevet til:

  • 9 savoykål
  • 14 skoleagurker
  • 3 kg bønner
  • 7 courgetter
  • 3,5 kg gulerødder
  • 6,8 kg nye kartofler
  • 3,7 kg tidlige løg
  • 1,5 kg porrer
  • 8 bundter radiser
  • 10 kg rødbeder
  • 11 hjertesalat
  • 1,5 kg spinat
  • 2 kg ærter

Totalt bliver det til 45-50 kg mad, eller hvad der svarer til et voksent menneskes anbefalede grøntsagsforbrug (halvdelen af de berømte 600 gram frugt og grønt om dagen?) i 4-5 måneder.

Hvilket vist ikke er så ringe endda i betragtning af at sæsonen 2018 blev ramt både af en hedebølge samt den værste tørke i mands minde, som uanset vanding ikke kunne undgå at påvirke udbyttet på forskellig vis.

Samtidig er det første gang jeg har leget med at dyrke SÅ intensivt i små bede, hvor erfaringerne også har gjort mig klogere på hvad der fungerer godt og hvad der fungerer knap så godt – og dét er jo heller ikke så ringe endda?

Skrevet af Peter Norris, den 1. februar 2019