Tomater, chili og peberfrugter igang!

Tomater, chili og peberfrugter igang!

Så er der plantet tomater, chili og peberfrugter an masse.

Andre steder er der høstet kartofler, spinat, salat og radiser, så der er klar til at så igen. Der skal sås flere ærter og flere gulerødder, mere salat – og der skal sættes porrer og blegselleri. Det kan man gøre med succes indtil juli – endda senere. Så der er masser af tid til at så og plante endnu.

I tomatbedet er der trivsel. På kolde dage står planterne beskyttet af plastoverdækningen. Så snart solen skinner rulles plastfolien væk – f.eks. kun på syd siden. Når vi kommer længere frem, fjernes plastfolien helt i den ene side – så kan der komme masser af frisk luft ind i bedet.

Det betyder blandt andet, at tomaterne nemmere bestøves. Tomater SKAL nemlig bestøves. Det sker som regel ret nemt, men der er nødvendigt, at luften ikke er stillestående.

Tomatplanter i blomst

 

I bedet med chili og peberfrugter er der også trivsel. Der er blevet plads til en række radiser og lidt salat, som når at blive spist, inden de andre planter tager over.

De første små chili titter frem

 

 

Og mens ungerne venter på ærter og jordbær, som er favoritterne, kan de da altid spise en radise på taget af en GrowCamp!