Så er der radiser!

Så er der radiser!

Den mest nervepirrende tid i haven er om foråret, hvor man aldrig kan vide, om der kommer MERE nattefrost. Og i år har det bare varet ved og ved.

Jeg kommer altid til at starte meget tidligt – længtes sådan efter friske grøntsager. Så jeg forspirer ærter, salat, forårsløg, spinat, persille, purløg, dild, hestebønner, porrer, selleri, løg og meget andet i lange baner.

På et tidspunkt SKAL planterne bare ud – nattefrost eller ej – og i de foregående år har jeg dækket af med fibertex og sat bloklys ud i mine GrowCamps til at holde den værste kulde væk.

Sådan har det ikke været i år – jeg har prøvet UDEN. Det vil sige: kartoflerne HAR være dækket til med både bobleplast og fibertex. Alle ved, de ikke tåler snerten af frost. Resten har klaret sig selv. Ydermere – til min store forbavselse – kom radiser og gulerødder, som jeg såede sidst i marts, op.

Forklaringen er, at der altså ikke skal mange solstrejf til, før der bliver varmt i bedet – og når jorden bliver varm, så holdes nattefrosten væk og frøene spirer.

Så vi er heldige at have masser af grønt, selvom vejret har gjort, at næsten intet har kunnet gro på friland.

Billedet er taget 3. maj 2017 på en af de første dage med godt vejr. Abby har netop hevet den første radise op. Hun spiser den ikke, for hun kan ikke li’ radiser. Men hun elsker at trække dem op og se andre spise. Hun glæder sig til ærterne, som allerede nu blomstrer.

 

Overdækningen får bedet til at fungere som drivhus – og jorden holder på varmen.

 

De første kartofler blev også taget op samme dag. De sidste 14 dage inden har bedet ikke haft overdækning på, for der bliver nemt for varmt – og så får vi mere top end kartofler.

Små kartofler graves frem med små fingre.

 

 

Vi har spist salat et godt stykke tid. Spinaten er allerede høstet – der skulle være plads til chili- og peberplanter.

Dejlig sprød salat

 

 

Gulerødderne gror lystigt – men får snart ikke så meget lys, for hestebønnerne ved siden af bliver åbenbart kæmpestore lynhurtigt.

Gulerødder og hestebønner

 

 

Vi har mulighed for at sætte lidt varme på i drivhuset, så det fungerer som mellemstation for chili, tomater, peber og auberginer. At kunne hænge plantebakker op på drivhusvæggene giver masser af plads. Beslag og bakker kan købes her: KLIK. 

Chili, peber, salat, krydderurter i drivhuset