Stegt flæsk og PERSILLESOVS

Stegt flæsk og PERSILLESOVS

Stegt flæsk og persillesovs bliver det nok kun til få gange om året. Persillesovs kan heldigvis bruges til meget andet end flæsk. Og i vores familie er den meget populær – især hvis den er mørkegrøn af persille. Vi bruger også persille til meget andet. Med andre ord: Vi bruger STORE MÆNGDER af persille.

Det kan være svært at få persille til at gro ordentligt på friland.

Gulerodsfluen kan nemlig også godt li’ persille. Dens larver æder af roden, og planten mistrives eller dør helt. Så derfor er det mest sikkert at dyrke persille i bede med insektnet over.

Man kan høste løbende hen over året – ja, nogle gange HELE året, hvis vinteren er mild. Men ved vedvarende frost visner bladene.

Persille skal sås hvert år. I dens 2. år blomstrer den og bliver bitter i smagen.

Det er en god idé at så persille indendørs sidst på vinteren eller først på året – f.eks. samtidig med, der sås chili. Så kan persillen låne lidt af LED-lampernes lys. På den måde spirer og gror den sig stor og klar til udplantning i marts eller før, hvis frosten har sluppet sig tag i jorden. Nattefrost tåler persillen sagtens.

Når vi har høstet persille, som skal fryses ned, bruger vi kødhakkeren på røremaskinen til at kvase med. Det er nemt og hurtigt, og så får vi den konsistens, vi kan lide – med masser af saft.

Persillen er nem at gøre klar. Den skal kun skylles let, for i en GrowCamp kommer der ikke jord på planterne, fordi regnen falder blødt gennem insektnettet. Bladene skal bare plukkes af stænglerne, så kan der hakkes.

Persillen er plukket af stænglerne – klar til at hakke.

 

Persillen kvases af kødhakkeren.

 

Persille klar til frost.