Er der mon ærter nok? - og nyt krydderurtebed

Er der mon ærter nok? - og nyt krydderurtebed

Hvor mange ærter kan børnebørnene mon spise? Det er nok nærmest uendeligt. Men nu er der plantet ikke mindre end 100 ærter, som blev sået indendørs engang i februar. Det må da række et godt stykke.

Man kan selvfølgelig sagtens så ærter direkte i en GrowCamp. Insektnettet beskytter frø og de små planter mod duer og andre fugle, som elsker ærter – og med plastoverdækning spirer og gror ærterne hurtigt.

Ærterne står på tværs i bedet – ialt 5 rækker i et bed på 120 x 360 cm. På friland ville man nok ikke sætte dem så tæt, men i GrowCampen kommer der masser af lækre, fine ærter.

Planterne vokser op at små net, som er 60 cm høje. Når planterne når op over nettet, bøjer vi dem ud til hver side, så de får godt med plads for oven. Tit bliver planterne højere end GrowCampens 100 cm. Så tager vi insketnettet af og lader dem vokse ud af bedet.

De små net kan købes HER.

Krydderurter

Krydderurterne har normalt boet lidt hist og her i GrowCamp-haven. Nu har de fået deres helt eget bed på 120 x 360 cm.

Alle planterne er af egen avl. Nogle af dem blev sået indendørs tidligt på året og har stået under LED-lys indtil nu, hvor det er plantet ud.

Længst væk i bedet er der hvidløg – måske ikke rigtig en “krydderurt”, men alligevel… Feddene blev lagt i november, og planterne er nu i god vækst.

Så er der masser af dild, som er et must til nye kartofler.

Der er selvfølgelig også små persille-planter. Derudover er der merian, oregano, citronmelisse, koriander, timian og rosmarin. De fleste planter ser lidt pjuskede ud, men det ændrer sig snart, nu hvor de har fået masser af plads og foråret folder sig ud.

Forrest står der purløg, som blev plantet sidste efterår. Purløgene smager fantastisk på denne tid af året, hvor de er fulde af saft og kraft.