Kampen mod duerne

Kampen mod duerne

Hvad gør man ikke for at have sine ærter i fred?

Jeg går langt for at vinde kampen over duerne. De sidder i kirsebærtræet og holder øje; for tænk nu hvis nogen var så dumme at så ærter på friland – eller sætte små ærteplanter i jorden. Så er de der straks – de æder både ærtefrø og små planter! Men IKKE i min have.

Vi har masser af ærter i vores GrowCamps – de står beskyttet både mod duer og ærteviklere, som kan medføre “orm i ærterne”. Men der er nu noget ved HØJE ærter: der kommer VIRKELIG mange ærter på et lille areal – og så SYNET af sådan en ærterække i 2 meters højde! Det er frodighed på allerbedste måde. Og heldigvis normalt uden orm.

Så høje ærter VIL jeg have – duer eller ej. Så jeg har syet et lille telt, som de bor i, indtil de bliver cirka 80 cm høje. I den højde tager duerne dem ikke. Planterne nyder også godt af nettet, fordi det beskytter mod kold blæst. Det gør, at de kan plantes ud ret tidligt.

Hjemmegjort ærtehus

 

Når ærterne ikke kan være i huset mere, tages insektnettet af, og der bygges en etage mere på metalgitteret. Det er sat op i zig-zag mønter og samlet med strips – så vælter det ikke.

Se mere om metalgitter her 

Sådan skulle det gerne se ud om en god måneds tid!