Introduktion

Introduktion

Introduktion

Når man drømmer om selvforsyning i en helt almindelig parcelhus have

Haven er min passion. Det er her jeg genopbygger den mentale energi. Det er her jeg skaber ligevægt i en travl hverdag. Det er her jeg gerne nyder et glas kold hvidvin en lun forårsaften mens jeg pusler om frø, spirer og planter og udlever min drøm om selvforsyning i en helt almindelig parcelhushave på bare 1200 kvm.

Mit navn er Mette, jeg er 46 år og har altid haft have – og egen køkkenhave i over 20 år. Jeg er egentlig uddannet biolog, men er karrierekvinde og arbejder med implementering af IT systemer. I min hverdag er der behov for prioritering for at nå de mål, jeg har for min have.

Jeg har et enormt drive, har altid et hav af projekter i gang og så er jeg frønørd til fingerspidserne – jeg elsker at eksperimentere med nye frø sorter, nye metoder, nye værktøjer (jeg har en svaghed for grensakse) – så længe jeg bare har jord under neglene, så flyver tiden afsted.

Min vision for vores have er:

  • At være selvforsynende i en helt almindelig parcelhushave og forsyne vores husstand med grønsager og frugt året rundt
  • At dele min passion og inspirere andre til at dyrke grønsager i helt almindelige haver
  • At eksperimentere og skubbe det traditionelle billede på køkkenhaven som en sommeraktivitet
  • At dyrke haven med så lille en indsats som muligt og konstant lære nyt

For at nå mine mål arbejder jeg med at optimere udbytte i mine bede med flere afgrøder per sæson, jeg arbejder med at finde den bedste så strategi og tænke utraditionelt i forhold have sæson i vores nordiske klima for mange sorter trives godt i det kølige efterår og det tidlige forår.

Til bagsiden af medaljen hører, at jeg er smertekroniker, det betyder i høj grad noget for, hvordan jeg indretter mig i haven, så jeg oplever færrest mulige begrænsninger. Jeg overvejer nøje højden på bede og hvilke redskaber jeg bruger for at gøre min hverdag i haven meget nemmere.

Velkommen til mit univers, hvor jeg glæder mig til at dele mine tanker og erfaringer omkring selvforsyning i en helt almindelig parcelhushave.

@metteskreaunivers

 

Foto: Mette Nørgaard