Plante ærter - så gulerødder, spinat og rødbeder

Plante ærter - så gulerødder, spinat og rødbeder

Så er radiserne kommet op!

Fra 2018

De blev sået langfredag, hvor det var hundekoldt – men solen skinnede trods alt.

Der blev også plantet forkultiveret persille, purløg, feldsalat og andre salattyper. Planterne blev sået indendørs sidst i februar, og de trængte i den grad til at komme ud. Det har været spændende at se, om de halvstore planter ville overleve, for der har været ret hård nattefrost flere gange i løbet af den forgangne uge.

Fibertex og plastoverdækning skærmer mod frost

Planterne har været dækket af flere lag fibertex – og så har der selvfølgelig været plastoverdækning på GrowCampen. Det har holdt nattefrosten ude og de dage, hvor solen har skinnet, har det været varmt i bedet – så varmt at radiserne er spiret og kommet op, og de andre planter vokser støt.

 Nu kan der sås og plantes mere

Vejrudsigten lover varmere vejr og ingen nattefrost. Så kan de ærter, som snart er blevet alt for store, plantes ud. De har stået inde siden først i marts og ligner ikke umiddelbart noget, som kan tåle lavere temperaturer. Men det skal nok gå!

Derudover sår vi gulerødder, spinat og rødbeder. Jorden er lun i bedet – og med solskin det næste stykke tid håber vi, det vil spire.

Husk at åbne for bedet om dagen – og vande!

Den næste tid, hvor solen – efter vejrudsigten – vil skinne, skal vi huske at åbne for plastoverdækningen i dagtimerne. Ellers bliver der hurtigt alt for varmt i bedet. Der vil også blive brug for at vande – og det er vigtigt, for frøene må aldrig tørre ud, så spirer de ikke. Husk at vande forsigtigt, så du ikke skader de små spirer og planter.

 

Se video

Her kan du se video fra i dag, hvor der er plantet og sået: