Radiser høstes - nye planter klar på "øverste etage"

Radiser høstes - nye planter klar på

Radiser høstes

Så blev det tid til at høste de første radiser – 38 dage efter de blev sået Langfredag i år.

Man kan også sagtens få radiser på 38 dage på friland – men næppe så tidligt på året. Og i hvert fald ikke, hvis foråret er så koldt, som det var i år.

Der har faktisk været nattefrost indtil flere gange, siden radiserne blev sået. For det første så holder overdækningen let nattefrost ude – men endnu mere vigtigt: Der bliver hurtigt varmt i bedet, når solen skinner – og så spirer frøene.

 

 

 

 

Plantebakke på “øverste etage”

Vi har sat en plantebakke ind i bedet. Den bruger vi til at forspire nye planter og til krydderurter. Det er f.eks. en dårlig idé at plante mynte i selve bedet. Rødderne og planten breder sig lynhurtigt ud over hele bedet. Så galt går det ikke her på “øverste etage” i GrowCampen, hvor udfoldelsesmulighederne er begrænset til en potte.

Udover mynte så har vi forskellige slags salat og porrer i plantebakken, som også indeholder nysåede bønner. Når der bliver plads nedenunder, kommer planterne derned og “bo” i jorden..

Så er der også gang i…..

Ærterne blomster nu, og der går ikke lang tid før vi kan tage af spinaten. Gulerødder og rødbeder vokser sig stille og roligt større.

Vi har plantet basilikum og en chili-plante i bedet. Det er der varmt nok til nu.

Så kan vi også glæde os over, at der er masser af blomster på tomaten. Det lover godt.