Første salathoved høstes - Tomater plantes

Første salathoved høstes - Tomater plantes

Så kom tiden til at høste det første salathoved. Det kunne godt være blevet endnu større og endnu mere fast, men i dag måtte vi altså smage. Desuden skulle der være plads til to busk-tomatplanter.

Nybegynder-bedet blev sat op Langfredag i år. Der blev straks plantet ærter, persille, purløg og salat, som var forkultiveret indendørs. Radiserne blev sået direkte, og de er snart klar til at spise.

Derudover er der 1 række gulerødder, 1 række rødbeder og 1 række spinat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu planter vi 2 busktomater i kanten af bedet. De kommer til at stå lunt og godt, så de skal nok trives.

Senere skal der plantes porrer og bønner, og hvad vi ellers kan finde på, når salat, spinat og radiser er spist.

Pasning

Det er meget begrænset, hvad der bliver brugt af tid på at passe bedet. Det vigtigste er, at der ikke bliver for varmt. Derfor åbner vi konsekvent for plastoverdækningen cirka 20 cm for oven om morgenen og lukker igen om aftenen. Så forsvinder den meget varme luft ud, og samtidig er der lunt nede ved planterne, som står dejligt i læ.

Hvis man ikke har tid til at åbne og lukke, kan man bare lade være med at lukke om natten. Planterne tager ikke skade med mindre, der kommer nattefrost. Hvis det sker, skal plastoverdækningen være lukket hele vejen rundt.

Vanding

Der skal selvfølgelig også vandes. Det er dog ikke meget vand, planterne bruger. De er jo ikke så store, og når plastoverdækningen stadig er på, er fordampningen heller ikke så stor.

Man skal passe på, der ikke bliver for vådt. Jorden skal helst nå at tørre lidt ud, inden man vander. Ellers risikerer man, at der kommer alger og mug, og det bryder planterne sig ikke om.

Vil du også igang med at dyrke?

Så se pris og detaljer om nybegynderbedet HER.

Skal du have net til at støtte ærter og bønner med? Se priser HER.