Agurk

Agurk
NAVN AGURK
Botanisk navn       Cucumis sativus L.
Familie Græskarfamilien
Foretrukken jord God med masser af kompost
Gødningsbehov Stort
Sol/skygge Sol, i læ og/eller under dække
Spirer ved min. 15°
Spirer optimalt ved 22-30°
Spirer ved max. 40°
Fra såning til spiring Ca. 1 uge
Planteafstand 75 cm
Forspires Maj-Juli
Sås direkte
Fra såning til høst 8-10 uger
Insektnet Behøver ikke insektnet undtagen til beskyttelse mod dræbersnegle, vind og kraftig regn.
Plastoverdækning Overdækkes med plast undtagen, når det er allervarmest
Frost – udvikling Tåler ikke frost
Bemærkninger

Dyrkes normalt som klatreplante, men kan også gro langs jorden. Knibes løbende.

 

 

 

Agurker er et populært valg for havebrug i drivhus, da de trives i varme og fugtige omgivelser. For at opnå det bedste resultat, bør man plante agurkerne i godt drænet jord og sørge for tilstrækkelig belysning og luftcirkulation i drivhuset.

Forberedelse af jorden

Før man planter agurkerne, bør man undersøge jordens pH-værdi og tilføje gødning eller kalk, hvis det er nødvendigt, for at opnå en pH-værdi på mellem 5,5 og 7. Agurker trives i jord med god drainage, så det er vigtigt at undgå for våd jord.

Plantning af agurker

Agurker kan enten plantes fra frø eller fra transplanterede planter. Hvis man vælger at bruge frø, bør man starte dem indendørs et par uger før den sidste frostdato. Når plantene er store nok, kan de transplanteres til drivhuset.

Man bør placere agurkplanterne i et afstand på ca. 60 cm fra hinanden, da de vil tage meget plads, når de vokser. Det er vigtigt at sørge for god jorddækning omkring rødderne for at undgå tørring.

Pasning af agurker i drivhus

Agurker kræver regelmæssig vanding, især i varme perioder. Man bør vande jorden, ikke bladene, for at undgå skimmelsvamp. Det er også vigtigt at sørge for tilstrækkelig belysning og luftcirkulation i drivhuset for at undgå sygdomme.

Det er vigtigt at holde øje med insektangreb og behandle dem med det samme, hvis det er nødvendigt. Brug af neemolie eller andre økologiske insektmidler anbefales.

Opbinding af agurker

Agurker vokser hurtigt og kan let blive for tunge til at støtte sig selv. For at undgå skader på planten, bør man binde agurkplanterne op langs støtter eller reb. Dette vil også gøre det nemmere at høste agurkerne.