Aubergine

Aubergine
NAVN AUBERGINE
Botanisk navn Solanum melongena
Familie Natskyggefamilien
Foretrukken jord Varm, god, velgødet og veldrænet
Gødningsbehov Stort
Sol/skygge Fuld sol
Spirer ved min. 18°
Spirer optimalt ved 22-30°
Spirer ved max. 40°
Fra såning til spiring Ca. 1 uge
Planteafstand 50 cm
Forspires Februar-April
Sås direkte
Fra såning til høst 20-25 uger
Insektnet Behøver ikke insektnet undtagen til beskyttelse mod dræbersnegle, vind og kraftig regn.
Plastoverdækning Overdækkes med plast undtagen, når det er allervarmest
Frost – udvikling Tåler ikke frost
Bemærkninger

Hovedstængel skal støttes

 

Aubergine er en kilde til mange vigtige næringsstoffer, herunder fiber, vitaminer og mineraler. Det er især rigt på vitaminerne C og K, samt mineralerne kalium og mangan. Aubergine er også en god kilde til antioxidanten nasunin, der kan beskytte mod skader på cellerne.

Kulinariske Anvendelser af Aubergine

Aubergine er alsidig i køkkenet og kan bruges i mange forskellige retter. Det er populært i mange asiatiske køkkener, som i ratatouille i den franske køkken. Aubergine kan steges, grilles, sautées, eller tilføjes til gryderetter. Det er også en populær ingrediens i vegetariske og veganske retter, da det kan erstatte kød i mange opskrifter