| NAVN | AUBERGINE |
| Botanisk navn | Solanum melongena |
| Familie | Natskyggefamilien |
| Foretrukken jord | Varm, god, velgødet og veldrænet |
| Gødningsbehov | Stort |
| Sol/skygge | Fuld sol |
| Spirer ved min. | 18° |
| Spirer optimalt ved | 22-30° |
| Spirer ved max. | 40° |
| Fra såning til spiring | Ca. 1 uge |
| Planteafstand | 50 cm |
| Forspires | Februar-April |
| Sås direkte | – |
| Fra såning til høst | 20-25 uger |
| Insektnet | Behøver ikke insektnet undtagen til beskyttelse mod dræbersnegle, vind og kraftig regn. |
| Plastoverdækning | Overdækkes med plast undtagen, når det er allervarmest |
| Frost – udvikling | Tåler ikke frost |
| Bemærkninger |
Hovedstængel skal støttes
Aubergine er en kilde til mange vigtige næringsstoffer, herunder fiber, vitaminer og mineraler. Det er især rigt på vitaminerne C og K, samt mineralerne kalium og mangan. Aubergine er også en god kilde til antioxidanten nasunin, der kan beskytte mod skader på cellerne. Kulinariske Anvendelser af AubergineAubergine er alsidig i køkkenet og kan bruges i mange forskellige retter. Det er populært i mange asiatiske køkkener, som i ratatouille i den franske køkken. Aubergine kan steges, grilles, sautées, eller tilføjes til gryderetter. Det er også en populær ingrediens i vegetariske og veganske retter, da det kan erstatte kød i mange opskrifter |
Aubergine
- Agurk
- Aubergine
- Basilikum
- Bladbede
- Bladsalat
- Bladselleri
- Blomkål
- Broccoli
- Bønner
- Chili / Peberfrugt
- Courgetter/Squash
- Dild
- Fennikel
- Forårsløg
- Grønkål
- Gulerødder
- Hovedsalat
- Hvid- /rødkål
- Hvidløg
- Kartofler
- Kinakål
- Løg/skalotte - frø
- Løg/skalotte - stikløg
- Majs
- Melon
- Pak-choi
- Pastinak
- Persille
- Persillerod
- Porre
- Purløg
- Radiser
- Rosenkål
- Rucola
- Ræddike - Kinaradise
- Rødbeder
- Savoykål
- Selleri
- Skorzonerrod
- Spidskål
- Spinat
- Tomat
- Valske bønner
- Vårsalat
- Ærter



